Pyszna potrawa z owoców morza i warzyw z dodatkiem ryżu. Może stanowić samodzielne danie, ale także idealnie sprawdzi się na uroczysty obiad. Mięciutkie, pachnące krewetki świetnie współgrają ze słodko-kwaśnym sosem i delikatnym ryżem.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Soja, Skorupiaki
Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Paprykę i ananasa kroimy w paseczki.
Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy czosnek i imbir – podsmażamy minutę i dodajemy krewetki. Podsmażamy.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy paprykę i ananasa, przyprawiamy i dusimy około 10 minut.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy paprykę i ananasa, przyprawiamy i dusimy około 10 minut.
Dodaj komentarz