Krewetki z masłem orzechowym

Pyszne krewetki podane w niecodzienny, nieszablonowy, oryginalny i ciekawy sposób – mianowicie z masłem orzechowym. Efekt jest zaskakujący i miły dla podniebienia.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Skorupiaki

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g krewetek
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chilli
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 liście sałaty lub 2 garście rukoli

Sos

  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki świeżo startego imbiru
  • sok z ½ cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Do marynaty dodajemy krewetki i odstawiamy na 30 minut. Mieszamy wszystkie składniki na sos orzechowy.



Krok 3

Krewetki grillujemy 5 minut. Podajemy na sałacie z sosem orzechowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.