Spaghetti frutti di mare

Nieszablonowy pomysł na spaghetti. Makaron podany z owocami morza to coś, czego koniecznie musisz spróbować! Idealnie sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi!

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g frutti di mare
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • 2 pomidory pomarańczowe
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 50 g tartego parmezanu

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy czosnek, imbir oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Dusmy około 1 minuty, następnie dokładamy frutti di mare. Dusimy około 5 minut.



Krok 2

Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do owoców morza. Przypawiamy solą, pieprzem i dusimy 5-10 minut. W tym czasie gotujemy makaron spaghetti.



Krok 3

Makaron podajemy z mieszanką owoców morza. Posypujemy tartym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.