Spaghetti z cielęciną i dojrzałymi pomidorami to wyśmienite danie, zwłaszcza na obiad. Delikatne mięso cielęce jest bardzo kruche i rozpływa się w ustach, a smak pomidorów powoduje, że nie można mu się oprzeć.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Myjemy mięso i suszymy. Następnie mielimy w maszynce do mięsa. Do mięsa dodajemy słodką paprykę. W dalszej i kolejności wlewamy oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Obieramy marchewki i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno kroimy. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło, po czym wrzucamy cebulę i szklimy. Dodajemy zmieloną cielęcinę i całość smażymy 8 minut.
Następnie dodajemy pomidory, marchewkę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy i dusimy 20 minut. Do sosu wrzucamy bazylię. Makaron gotujemy al dente i odcedzamy.
Do sosu dodajemy śmietankę Łaciatą i wszystko razem mieszamy. Następnie makaron mieszamy z sosem. Możemy udekorować natką pietruszki.
Dodaj komentarz