Steki wieprzowe w sosie brzoskwiniowym

Schab idealnie komponuje się nie tylko z warzywami, ale również i z owocami. W tej wersji - pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach kotlety wieprzowe skąpane w brzoskwiniowym sosie.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka miodu płynnego

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plastry. Przyprawiamy je solą i czosnkiem, a następnie obsmażamy na oleju.



Krok 2

Nagrzewamy piekarnik na 170 stopni. Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy brzoskwinie z puszki i sok, a także miód.



Krok 3

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 170 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.