Surówka z kalarepki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 młoda kalarepka
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 cebulki dymki
  • 1 jabłko
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę, cebulę posiekać razem ze szczypiorem.



Krok 3

Jabłko umyć i zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 4

Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.