Szaszłyki z łososiem i cukinią

Szaszłyki z łososiem i cukinią to pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Sprawdzi się zarówno na przyjęcie dla dzieci jak i dorosłych.

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600 g łososia bez skóry
  • 1 cukinia
  • Oliwa
  • ⅓ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Jeśli pieczemy w piekarniku, to nagrzewamy go do 180ºC. Łososia kroimy w kostkę. Doprawiamy pieprzem i solą.



Krok 2

Cukinię myjemy i osuszamy. Kroimy w plastry. Cukinię przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 3

Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie kawałki łososia i plastry cukinii. Wychodzi około 6 szaszłyków.



Krok 4

Grillujemy na grillu, aż szaszłyki się zrumienią. Jeśli używamy piekarnika, to pieczemy przez około 15-20 minut.



Wskazówki

Łososia możesz zastąpić inną rybą np. dorszem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.