Szaszłyki z łososiem i cukinią to pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Sprawdzi się zarówno na przyjęcie dla dzieci jak i dorosłych.
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Jeśli pieczemy w piekarniku, to nagrzewamy go do 180ºC. Łososia kroimy w kostkę. Doprawiamy pieprzem i solą.
Cukinię myjemy i osuszamy. Kroimy w plastry. Cukinię przyprawiamy solą i pieprzem.
Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie kawałki łososia i plastry cukinii. Wychodzi około 6 szaszłyków.
Grillujemy na grillu, aż szaszłyki się zrumienią. Jeśli używamy piekarnika, to pieczemy przez około 15-20 minut.
Łososia możesz zastąpić inną rybą np. dorszem.
Dodaj komentarz