Tęczowe serniczki na zimno

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Podwieczorek

  • 600 g twarogu sernikowego Mlekpol,
  • 1 galaretka niebieska,
  • 1 galaretka czerwona,
  • 1 galaretka żółta,
  • 200 ml zimnej śmietanki 30% Łaciata,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • zielony barwnik,
  • owoce,
  • 5 szklanek lub pucharków

Przygotowanie

Krok 1

Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej robić to w odstępie 30 minut). Twaróg dzielimy na 3 części po 200 g. Do pierwszej części twarogu dolewamy tężejącą niebieską galaretkę i miksujemy do połączenia. Przelewamy do 5 szklanek po równej części i wstawiamy do lodówki. Gdy masa niebieska zastygnie robimy tak samo z galaretką czerwoną i potem z żółtą. Schładzamy w lodówce. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i barwnikiem. Górę serniczków dekorujemy zieloną śmietanką i owocami. Ponownie wstawiamy do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.