Tiffin - batoniki czekoladowo orzechowe

Osób: 12

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Danie:

Osób: 12

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy


Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250g ciasteczek owsianych
  • - 250g mieszanki orzechów
  • - 300g ciemnej czekolady
  • - 100g masła Łaciate
  • - 100g miodu
  • - opcjonalnie 50g rodzynek

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki włożyć do torebki i delikatnie pokruszyć. Wymieszać z pokrojonymi orzechami i rodzynkami.



Krok 2

W małym garnku rozpuścić czekoladę z masłem. Następnie dodać miód i na małym ogniu połączyć wszystkie składniki, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Przelać masę czekoladową do herbatników i mieszać, aż do połączenia składników. Przelać masę do ułożonej papierem do pieczenia formy.



Krok 3

Odstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie wyciągnąć, usunąć papier i pokroić masę w kształty podłużnych batoników.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.