Torcik z wołowiną

Torty słodkie każdy zna i lubi. Tu propozycja dla mięsnych łasuchów – wołowy torcik, który zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Z pewnością podbije niejedno serce!

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 0,5 kg mięsa wołowego mielonego
  • 0,5 kg gotowanych ziemniaków
  • 2 małe cukinie, 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki pieprzu
  • 8 łyżek oleju
  • 3 łyżki oregano
  • 1 czosnek
  • 4 łyżki słodkiej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso wraz z przyprawami. Do całości wrzucamy pomidory z puszki i dusimy przez 20 minut.



Krok 2

Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i całość mieszamy.



Krok 3

Cukinię kroimy w średniej grubości plastry i podsmażamy na grillu. Następnie na dużym talerzu przekładamy ją stopniowo mięsem tak, aby zrobić torcik (układamy warstwy).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.