Tortilla z mięsem mielonym i awokado

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 pomidory
  • 6 tortilli
  • oliwa
  • 12 liści sałaty
  • 2-3 awokado

Przygotowanie

Krok 1

Mięso podsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Po 5 minutach dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 15-20 minut.



Krok 2

Następnie dodajemy odcedzoną fasolę i dusimy jeszcze około 10 minut. Pomidory kroimy w półplasterki albo kostkę. Awokado obieramy i kroimy w kostkę.



Krok 3

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Sałatę myjemy o ususzamy. Na każdą tortillę układamy po dwa liście sałaty, porcję mięsa, pomidora oraz awokado. Zawijamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.