Truskawkowa wieża

Przepis na pyszne pancakes jest prosty i nieskomplikowany. Do tego dochodzi wyśmienity mus truskawkowy. Dodatkowo kawałki owoców pomiędzy warstwami. Dzieciaki uwielbiają, chętnie zjadają i o dokładkę pytają.

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki (300 g) mąki pszennej, przesianej,
  • 2 duże jajka,
  • 1,5 szklanki (375 ml) mleka Łaciate,
  • 75 g masła Łaciate, roztopionego i przestudzonego,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 czubate łyżki cukru,
  • szczypta soli,
  • 500 g truskawek

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy wszystkie składniki razem (bez truskawek) i smażymy placuszki.



Krok 2

Następnie przyrządzamy sos truskawkowy. Truskawki gotujemy, możemy dodać odrobinę cukru. Jeżeli chcemy, możemy zostawić kilka truskawek, żeby przełożyć nimi placuszki.



Krok 3

Gdy pancakes i sos są gotowe, pora na budowanie wieży. Przekładamy kolejno placek, owoce, sos, aż uzyskamy odpowiednią wielkość dla siebie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.