Tteokbokki, koreańskie kluski ryżowe

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki na sos:

  • 1 łyżka pasty gochujang
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Tteokbokki:

  • 20 ciastek ryżowych
  • patyczki do szaszłyków
  • olej do smażenia
  • garstka sezamu

Przygotowanie

Przygotowanie:

Podgrzewamy i mieszamy ze sobą wszystkie składniki na sos w rondelku. Kiedy składniki się połączą, odstawiamy sos na bok. Kluski przepłukujemy wrzątkiem, żeby trochę zmiękły. Odcedzamy i osuszamy. Nabijamy po trzy ciastka ryżowe na patyczek i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na patelni. Po minucie na stronę. Jeszcze ciepłe kluski zanurzamy w rondelku z sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.