Szybki, łatwy przepis. Idealny dla dużych i małych łasuchów :) Wafelki sprawdzą się jako przekąska do szkoły lub pracy.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 30
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Przygotowujemy masę mleczną. Mleko należy zagotować z cukrem i odstawić na bok. Masło ubijamy mikserem na gładką, puszystą masę. W trakcie ubijania stopniowo dodajemy mleko z cukrem. Na sam koniec dodajemy mleko w proszku i miksujemy.
Przygotowujemy masę czekoladową. Orzechy siekamy. W osobnej misce ubijamy masło, dodajemy kakao, nutellę i posiekane orzechy.
Nakładamy po kolei poszczególne warstwy knoppersa. Pierwszy wafel smarujemy masą z nutelli i przykrywamy drugim waflem. Smarujemy masą mleczną i przykrywamy trzecim waflem. Cienko rozsmarowujemy kajmakiem i przykrywamy czwartym waflem.
Tak przygotowane wafle kładziemy do lodówki na ok. 2 h. Przed podaniem wafle należy pokroić w kwadraty.
Dodaj komentarz