Zapiekane pulpeciki z mozzarellą

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa z indyka
  • 3 garści tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oregano
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 kostka rosołowa domowej roboty
  • sól
  • pieprz
  • Opcjonalnie natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

W misce umieść mięso. Dopraw przyprawami, dodaj jajko, bułkę tartą oraz sos sojowy. Wymieszaj, by składniki się połączyły. Uformuj pulpety.



Krok 2

Do garnka wlej pomidory z puszki oraz domową kostkę rosołową. Dodaj czosnek i oliwę z oliwek. Wymieszaj i gotuj przez ok. 10 min.



Krok 3

Przełóż pulpety do naczynia żaroodpornego, a następnie zalej bulionem pomidorowym. Posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku w 200°C przez ok. 20 minut. Podawaj posypane pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.