Idealne jako przystawka na imprezie. Ekspresowe w wykonaniu, ciekawe estetycznie i smaczne. Świetnie nadają się na małą przekąskę i idealnie komponują się z różnymi sosami.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Obieramy czosnek i cebulę i drobno siekamy, a następnie podsmażamy ok. 3 minuty - studzimy. Drobno kroimy paprykę i pieczarki. Do mięsa dodajemy paprykę, pieczarki i przyprawy. Mieszamy.
Do mięsa dodajemy jajka, sok z cytryny i cebulę z czosnkiem. Całość dokładnie wyrabiamy.
Formujemy ok. 10 małych kotlecików (kuleczek). Nabijamy je na wykałaczki i umieszczamy na natłuszczonej blaszce. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy z ulubionym sosem (np. czosnkowy lub meksykańskim).
Dodaj komentarz