Zupa chrzanowo-cytrynowa najlepiej komponuje się z ziemniakami i kiełbaską. Jest to zupa smaczna i bardzo sycąca. Każdy się nią naje do syta. Jest ponadto łatwa w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Na oleju usmaż posiekaną cebulę, pokrojoną w plastry białą kiełbasę oraz drobno posiekany czosnek.
Składniki z patelni wrzuć do garnka. Następnie wlej do niego bulion i dodaj żeberka. Całość zagotuj.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotuj przez ok. 30,aż do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie. Zupę skrop sokiem z 2 cytryn i dodaj skórkę otartą z 1 cytryny.
Na koniec do zupy dodaj chrzan. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Na koniec dodaj śmietankę. Zupę podawaj z ugotowanymi jajkami, które pokrój na połówki. Przed podaniem zupę posyp majerankiem. Smacznego!
Dodaj komentarz