Zupa chrzanowo-cytrynowa najlepiej komponuje się z ziemniakami i kiełbaską. Zupa smaczna i bardzo sycąca. Każdy się nią naje do syta. Jest ponadto łatwa w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Na oleju smażymy posiekaną cebulę, pokrojoną w plastry białą kiełbasę, oraz drobno posiekany czosnek.
Składniki z patelni wrzucamy do garnka. Następnie wlewamy do niego bulion i dodajemy żeberka. Całość gotujemy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotujemy przez ok. 30 do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie. Zupę skrapiamy sokiem z 2 cytryn i dodajemy skórkę otartą z 1 cytryny.
Na koniec do zupy dodajemy chrzan. Gotujemy przez 5 minut. Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą. Zupę podajemy w ugotowanymi jajkami, które kroimy na połówki. Przed podaniem zupę posypujemy majerankiem.
Dodaj komentarz