Przepis idealnie łączy smak i aromat papryki i kiełbasy z fasolą – a to wszystko w jednej zupie. Tanie, smaczne, zdrowe i pożywne danie. Posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Fasolę zalewamy wodą i pozostawiamy ją na noc. Na drugi dzień wylewamy wodę i dodajemy świeżą. Gotujemy do momentu, aż fasola będzie miękka.
Następnie do fasoli dodajemy pokrojoną w średniej grubości plastry kiełbasę.
Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną drobno cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę. Składniki z patelni łączymy z fasolą i kiełbasą, dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekany drobno czosnek.
Ketchup mieszamy z mąką i niewielką ilością wody, a następnie dodajemy do zupy. Gotujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj komentarz