Pyszna, jarzynowa zupa zabielana śmietanką Łaciatą. Całość podana w formie kremu. Temu nie sposób się oprzeć! Wybornie smakuje i jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Por kroimy w plasterki. Wszystkie te warzywa razem z brukselką umieszczamy w garnku i zalewamy 3 szklankami zimnej wody.
Dodajemy posiekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotujemy ok. 10 minut, przyprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Blendujemy, ale nie całość – pozostawiamy część niezblendowanych warzyw. Dodajemy śmietankę Łaciatą i gotujemy jeszcze 5 minut.
Podajemy np. z grzankami.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-05 10:45:00
Wygląda wyśmienicie:)
OdpowiedzDanuta Piecyk
Opublikowany: 2018-04-07 11:54:00
Wygląda mega apetycznie :)
Odpowiedz