Zupa kalafiorowa z pieczarkami

Zupa kalafiorowa z pieczarkami to idealne połączenie kalafiora z grzybami. Smakuje wyśmienicie, wymaga niewielu składników, a efekt – rewelacyjna zupa na obiad i nie tylko.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kalafior
  • - 1 pietruszka
  • - 1 ziemniak
  • - 200 g pieczarek
  • - 2 szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 pęczek szczypiorku
  • - 50 g masła
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 l naturalnego bulionu wołowego

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle.



Krok 2

Pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wkładamy je do garnka z bulionem i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki kalafiora oraz pieczarki z patelni (część pieczarek zostawiamy do dekoracji). Gotujemy przez 10 minut.



Krok 3

Przyprawiamy solą i pieprzem, łączymy ze śmietanką Łaciatą i blendujemy. Na koniec przyozdabiamy pokrojonym drobno szczypiorkiem i pieczarkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.