Zupa kalafiorowa z pieczarkami to idealne połączenie kalafiora z grzybami. Smakuje wyśmienicie, wymaga niewielu składników, a efekt – rewelacyjna zupa na obiad i nie tylko.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle.
Pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wkładamy je do garnka z bulionem i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki kalafiora oraz pieczarki z patelni (część pieczarek zostawiamy do dekoracji). Gotujemy przez 10 minut.
Przyprawiamy solą i pieprzem, łączymy ze śmietanką Łaciatą i blendujemy. Na koniec przyozdabiamy pokrojonym drobno szczypiorkiem i pieczarkami.
Dodaj komentarz