Zupa truskawkowo-rabarbarowa

Przepiękny, intensywny, żywy czerwony kolor. No i ten smak, który nie ma sobie równych! Obowiązkowa pozycja do wypróbowania w sezonie truskawkowym.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg truskawek
  • - 500 g rabarbaru
  • - 1 cytryna
  • - 4 łyżki cukru
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 30%

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę.



Krok 2

Owoce przekładamy do garnka. Dodajemy sok z cytryny i cukier. Zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu.



Krok 3

Przed podaniem ozdabiamy łyżeczką śmietanki Łaciatej i opcjonalnie listkiem mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.