Super prosta i bardzo smaczna przekąska. Będzie gotowa w niecałe 30 minut. Jeśli lubisz dania z krewetkami, sprawdź nasze pozostałe przepisy: krewetki w tempurze, pad thai z krewetkami, zielone spaghetti z pesto i krewetkami, sałatka Cezar z krewetkami.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Skorupiaki
Fit
Krewetki opłucz w zimnej wodzie i dokładnie osusz. Oprósz je płatkami chili oraz odrobiną pieprzu.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj bardzo drobno posiekany czosnek i podsmaż na małym ogniu przez minutę. Przełóż krewetki, ustaw moc palnika na średni ogień i smaż przez około 3 minuty z każdej strony, aż wyraźnie się zarumienią. Na sam koniec posól je i skrop sokiem z cytryny.
Krewetki podawaj na krążkach ogórka. Smacznego!
Dodaj komentarz