Ciasteczka z orzechami ziemnymi

Pyszne ciasteczka na słono. Wspaniale smakują w domowym zaciszu jak i w drodze.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 30

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 30

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 180 g masła
  • 250 g mąki pełnoziarnistej
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • szczypta soli
  • 200 g orzeszków ziemnych

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 100 stopni C.



Krok 2

Wszystkie składniki (z wyjątkiem orzeszków ziemnych) zagniatamy na jednolita masę. Wkładamy na pół godziny do lodówki lub bardzo chłodnego miejsca. Następnie po kawałku rozwałkowujemy i wycinamy kółka.



Krok 3

Przygotowane ciastka umieszczamy na blasze wyłożonej pergaminem. Posypujemy orzeszkami ziemnymi.



Krok 4

Pieczemy 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.