Mango to wspaniały dodatek do potraw, gdyż jest bardzo smaczny. W lekkiej sałatce sprawdzi się doskonale, szczególnie w ciepłe letnie wieczory.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 3-4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Przygotowanie sałatki zaczynamy od umycia szpinaku pod zimną bieżącą wodą. Następnie liście osuszamy ręcznikiem papierowym i wykładamy na półmisek.
Słodki owoc mango dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Następnie oddzielamy miąższ od pestki krojąc na większe kawałki. Tak przygotowane mango kroimy w średniej wielkości kostkę i układamy na szpinaku.
Całość posypujemy suszoną żurawiną.
Aby przygotować dressing należy wymieszać sok z cytryny z musztardą, dodać soli i pieprzu a następnie powoli, ciągle mieszając dolewać oliwy z oliwek. Kiedy dressing jest gotowy, wystarczy dodać go do sałatki i cieszyć się świeżym smakiem naszego dania.
Dodaj komentarz