Kasztanowiec

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich
  • 1,5 szklanki śliwek suszonych
  • 2 pełne łyżki miodu
  • 1 szklanka mąki kasztanowej
  • 2 jaja M
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu cejlońskiego
  • 1 łyżka surowego kakao

Przygotowanie

Krok 1

Suche składniki połącz razem. Orzechy, śliwki, miód i jajka połącz razem i wymieszaj. Następnie połącz suche składniki z mokrymi. Dokładnie wymieszaj. Ciasto ma być gęste, mokre i w miarę zbite.



Krok 2

Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia, małej formy na keks. Włóż ciasto do rozgrzanego do 160 °C piekarnika i piecz przez 30 minut. Gotowe ciasto ostudź w formie.
Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.