Kasztanowiec

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich i śliwek suszonych, pół na pół,
  • 2 solidne łyżki miodu (polecam kremowy rzepakowy),
  • 1 szklanka mąki kasztanowej (u mnie mąka z kasztanów wodnych),
  • 2 jaja M
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu cejlońskiego,
  • 1 łyżka surowego kakao

Przygotowanie

Krok 1

Suche składniki łączymy razem. orzechy śliwki, miód i jaja łączymy razem mieszamy razem, następnie łączymy suche składniki z mokrymi. Dokładnie mieszamy, ciasto ma być gęste, mokre i w miarę zbite 🙂
Przekładamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia małej formy na keks.
Wkładamy ciasto do rozgrzanego do 160 °C, pieczemy przez 30 minut.
Gotowe ciasto studzimy w formie.
Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.