Orkiszowe gofry szpinakowe

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Gofry

  • 250 g mąki orkiszowej białej
  • 200 ml mleko kokosowego (wybrać mniej tłuste),
  • 50 ml masła Łaciate
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • Duża garść świeżego szpinaku baby
  • Do posypania dla efektu płatki róż
  • Syrop klonowy

Przygotowanie

Przygotowanie:

Mleko kokosowe zmiksować na gładko z garścią szpinaku. Następnie zmiksować mleko z jajkami i masłem klarowanym. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ksylitolem. Zmiksować. Odstawić na 10, 15 minut. Posmarować gofrownicę olejem kokosowym albo masłem klarowanym używając pędzelka. Po nagrzaniu gofrownicy, nakładać dwie, trzy łyżki, wedle uznania i piec około 5 minut. Polewać syropem klonowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.