Owsianka czekoladowa

Taką owsiankę najlepiej jest przygotować sobie wieczorem i wstawić do lodówki, by rano cieszyć się pysznym śniadaniem. Owsianka to idealny i wartościowy posiłek. Możemy dodać do niej ulubione owoce, co wzbogaci ją o dodatkowe witaminy.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - ½ szklanki płatków owsianych górskich
  • - ¾ szklanki mleka
  • - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu
  • - 1 1/2 łyżeczki kakao
  • - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów
  • - ½ banana lub innego owocu

Przygotowanie

Krok 1

Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby składniki się wymieszały. Dodajemy ulubione orzechy. Zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki na całą noc.



Krok 2

Rano wyciągamy owsiankę z lodówki. Przekładamy do miski. Jeśli jest za gęsta dodajemy trochę mleka. Podajemy z ulubionym owocem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.