Taką owsiankę najlepiej jest przygotować sobie wieczorem i wstawić do lodówki, by rano cieszyć się pysznym śniadaniem. Owsianka to idealny i wartościowy posiłek. Możemy dodać do niej ulubione owoce, co wzbogaci ją o dodatkowe witaminy.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby składniki się wymieszały. Dodajemy ulubione orzechy. Zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Rano wyciągamy owsiankę z lodówki. Przekładamy do miski. Jeśli jest za gęsta dodajemy trochę mleka. Podajemy z ulubionym owocem.
Dodaj komentarz