Rogaliki z dżemem śliwkowym

Szybkie i łatwe rogaliki w wersji na słodko z dżemem śliwkowym. Jeśli szukasz pomysłu na smaczny podwieczorek, koniecznie wypróbuj.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 dżem śliwkowy
  • 10 dag sezamu
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.



Krok 2

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Następnie przecinamy je po przekątnej, aby uzyskać trójkąty.



Krok 3

Na brzeg każdego trójkąta nakładamy dżem śliwkowy i zwijamy tak, aby uzyskać kształt rogala.

Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.