Rosół z białej ryby z makaronem

Rosół rybny z makaronem to danie przez jednych lubiane bardziej, a przez innych troszkę mniej. Warto jednak wypróbować ten przepis i samemu się przekonać. Jeśli lubisz takie zupy, sprawdź przepis na domową kostkę rosołową, rosół z perliczki albo rosół z makaronem naleśnikowym. Smacznego!

Danie: Zupy

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Fit

Danie: Zupy

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g ryby słodkowodnej (gatunek wg uznania)
  • 250 g włoszczyzny (1 marchew, 1 seler, 1 pietruszka)
  • 1 cebula
  • 1 natka pietruszki
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 150 g makaronu
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Obraną włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach i umieszczamy w garnku, zalewamy wodą, doprawiamy do smaku solą i pierzem oraz liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy.



Krok 2

Cebulę kroimy na plastry, lekko szklimy na rozgrzanym na patelni oleju i dodajemy do wywaru. Gotujemy.



Krok 3

Po 30 minutach do zupy dodajemy oczyszczone i pokrojone na mniejsze fragmenty ryby i gotujemy przez 25 minut. Osobno gotujemy makaron zgodnie z instrukcją z opakowania.



Krok 4

Zupę podajemy razem z makaronem i drobno pokrojoną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.