Rosół rybny z makaronem to danie przez jednych lubiane bardziej, a przez innych troszkę mniej. Warto jednak wypróbować ten przepis i samemu się przekonać. Jeśli lubisz takie zupy, sprawdź przepis na domową kostkę rosołową, rosół z perliczki albo rosół z makaronem naleśnikowym. Smacznego!
Danie: Zupy
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler
Fit
Obraną włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach i umieszczamy w garnku, zalewamy wodą, doprawiamy do smaku solą i pierzem oraz liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy.
Cebulę kroimy na plastry, lekko szklimy na rozgrzanym na patelni oleju i dodajemy do wywaru. Gotujemy.
Po 30 minutach do zupy dodajemy oczyszczone i pokrojone na mniejsze fragmenty ryby i gotujemy przez 25 minut. Osobno gotujemy makaron zgodnie z instrukcją z opakowania.
Zupę podajemy razem z makaronem i drobno pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj komentarz