Sałatka z wątróbką dorsza, jajkiem i śmietanką

Wątróbki z dorsza to główny składnik naszej sałatki, a w połączeniu z warzywami, jajkiem i śmietanką tworzy wyjątkowo kremową kompozycję smaków.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie wątróbek z dorsza
  • 2 jajka
  • 1 ogórek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • Śmietanka Łaciata 12%

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę odcedzamy i zostawiamy na sicie, w tym czasie wstawiamy jajko do wrzątku i gotujemy na twardo.



Krok 2

Kroimy ogórka na drobne części, bardzo drobno siekamy cebulkę. Jajko kroimy w kosteczkę. Jeżeli wątróbki z dorsza są za duże, możemy je dodatkowo pokroić.



Krok 3

Teraz wszystkie składniki dodajemy do siebie, dodajemy do nich śmietankę Łaciatą i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.