To aromatyczny budyń, który osłodzi każdy jesienny poranek. Dynia doskonale rozgrzewa i nadaje się znakomicie nie tylko do potraw śniadaniowych, ale o każdej porze dnia.
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Ze śmietanką
Dynię obieramy, usuwamy pestki. Kroimy miąższ w kostkę.
Na garnku umieszczamy sito, wlewamy wodę do garnka, tak aby nie sięgała sitka. Umieszczamy na ogniu. Wykładamy na sito pokrojoną dynię. Gotujemy przez ok 20 minut, aż dynia zmięknie.
Dynię wraz z mlekiem, cynamonem, gałką muszkatołową, imbirem, kurkumą i miodem miksujemy blenderem.
Schłodzoną Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Orzechy włoskie obieramy. Pudding przekładamy do miseczek i dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą oraz orzechami.
Dodaj komentarz