To aromatyczny budyń, który osłodzi każdy jesienny poranek. Dynia doskonale rozgrzewa i nadaje się znakomicie nie tylko do potraw śniadaniowych, ale o każdej porze dnia.
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Ze śmietanką
Dynię obierz i usuń z niej pestki. Miąższ pokrój w kostkę.
Na garnku umieść sito, wlej wodę do garnka tak, aby nie sięgała sitka. Umieść na ogniu. Na sito wyłóż pokrojoną dynię. Gotuj przez ok. 20 minut, aż dynia zmięknie.
Ugotowaną dynię wraz z mlekiem, cynamonem, gałką muszkatołową, imbirem, kurkumą i miodem zmiksuj blenderem.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Orzechy włoskie obierz. Pudding przełóż do miseczek i udekoruj go ubitą śmietanką oraz orzechami. Smacznego!
Dodaj komentarz