Masz ochotę na coś lekkiego, ale nie do końca?
A może lubisz, gdy wszystko jest doprawione?
Każda z nas ma inny smak. Ale wspólne mamy jedno – potrafimy nieźle namieszać nie tylko w kuchni.
Osobowość: Chillowa, ugodowa, nie lubi dram, za to świetnie łagodzi napięcia i dania.
Smak: Łagodna, delikatna, naturalnie łączy różne składniki.
i podziel się nim w swoich mediach społecznościowych!
Zrób test jeszcze razRekomendacja przepisu:
Spróbuj makaronu z delikatnym sosem curry i Łaciatą 12%
Osobowość: stonowana, konkretna, z klasą. To ona zna wszystkie przepisy i nie daje się ponieść chaosowi.
Smak: Gęsta, aksamitna, podkreśla smak, ważna, ale nie wyniosła.
i podziel się nim w swoich mediach społecznościowych!
Zrób test jeszcze raz
Osobowość: Czuła, zabawna, emocjonalna. Uwielbia niezobowiązujące spotkania, koce i gofry z bitą śmietaną.
Smak: Gładka, puszysta, deserowa.
i podziel się nim w swoich mediach społecznościowych!
Zrób test jeszcze razRekomendacja przepisu:
Zrób tartę truskawkowo – cytrynową i jedz schłodzoną!
Osobowość: Intensywna, bezkompromisowa, z charakterem. Ma opinię liderki i nie lubi rutyny.
Smak: kremowa, idealna do sosów, deserów i zadań specjalnych.
i podziel się nim w swoich mediach społecznościowych!
Zrób test jeszcze razRekomendacja przepisu:
Spróbuj ostrego sosu z chili i Śmietanki Łaciatej 36% – zbalansuje ogień
Gotowa, by nieźle zamieszać: w sprawdzonych przepisach i kulinarnych poszukiwaniach. W zupach, sosach i deserach. Z nią możesz swobodnie eksperymentować albo odkrywać nowy, lepszy smak ulubionych dań – bo Śmietanka Łaciata daje Ci gwarancję, że wszystko się uda, a dzięki czterem różnym wariantom łatwo dobierzesz ten idealny do swojej potrawy.
Śmietanka to nie zdrobnienie od śmietany :) To zupełnie inny produkt mleczny. W odróżnieniu od kwaśnej śmietany, śmietanka jest delikatnie słodka. Ma też aksamitną, gładką konsystencję, idealną do mieszania, wmieszania, zamieszania… i ubijania!
Być może śmietanka kojarzy Ci się wyłącznie z kawą. Albo słodkościami. My uważamy, że warto poszerzyć horyzonty, bo kulinarne zastosowania śmietanki są znacznie szersze. Nie obawiaj się jej lekko słodkiego smaku – wbrew pozorom, doskonale podnosi on smakowe walory nawet najbardziej klasycznych dań, jak… zupa pomidorowa czy mizeria!
Śmietankę Łaciatą możesz znaleźć na sklepowej półce w czterech różnych wariantach o innej zawartości tłuszczu. Na szczęście akurat z tym nie ma zamieszania: przy wyborze wariantu idealnego do planowanej przez Ciebie potrawy, kieruj się swoimi kulinarnymi doświadczeniami – i poniższymi inspiracjami!
Najmniejsza zawartość tłuszczu spośród naszych śmietanek, miesza w Twoich daniach z gracją i lekkością. Do jej specjalności zaliczają się zupy i lżejsze sosy. Idealnie nadaje się do barszczu, grzybowej, pomidorowej i chłodnika. Kocha małże, zwłaszcza w połączeniu z białym winem. Pomyśl też o niej ciepło w wersji na zimno – do masłowej sałaty z rzodkiewką, w mizerii, w sałatce ziemniaczanej albo jako dodatek do śledzi, które dzięki niej będą łagodniejsze w smaku. Jest także niezastąpiona w pysznych koktajlach owocowych.
Śmietanka Łaciata 12% to Twoja tajna broń w walce o pełnię smaku bez wyrzutów sumienia :)
Śmietanka 18%, jest niezwykle wszechstronna (ale, przypominamy, się nie warzy!). Miesza się w sprawy wszelkiego rodzaju sosów – zrobisz z nią perfekcyjny sos śmietan(k)owy, grzybowy, koperkowy i każdy inny, jaki Ci się zamarzy. Komponuje się doskonale z bogatymi, gęstymi zupami: gulaszową, żurem, solianką. Chętnie wkręci się w Twoje makarony albo ukoronuje Twoje ziemniaczane, dyniowe czy cukiniowe racuszki, placuszki, placki i placory!
Śmietanka Łaciata 18% to Twoja specjalistka od wynoszenia Twoich wytrawnych dań na (jeszcze) wyższy poziom :)
Najbardziej znana ze śmietanek, z czego doskonale zdaje sobie sprawę i się od tej sławy nieco puszy – tym lepiej dla Ciebie, możesz bowiem ubić ją i dodać do ciastek, galaretek czy naleśników. Nieoceniona w tortach i torcikach, ale jej aksamitna konsystencja i kremowy smak świetnie pasują także do dań na ciepło: bogatych, gęstych sosów czy przysmaków zapiekanych, jak ziemniaki gratin, tarty i quiche, pizze i podpłomyki.
Śmietanka Łaciata 30% to Twój złoty środek do wspaniałych deserów i wyrazistych potraw.
Ta śmietanka doskonale wie, że gdy w grę wchodzą przyjemności, to czasami nie ma miejsca na kompromisy. Bez wysiłku przygotujesz z niej przepyszną bitą śmietanę oraz nawet najbardziej fantazyjne kremy do tortów i innych deserów. A jeśli masz w sobie żądzę przygód i od czasu do czasu nie straszne Ci nieco bardziej sycące i rozgrzewające dania, przekonaj się, jak doskonale wzbogaci smak makaronu a'la carbonara, kociołka czy gęstej zupy fasolowej.
Śmietanka Łaciata 36% to Twój sposób na pełnię satysfakcji.